Kom med på systuen

Her får du historien om, hvorfor vi har systuen i Vietnam. Så langt fra Danmark.

I de gode gamle dage, da Chantall og Nicole var børn, var det farfar og farmor, der havde systuen og fabrik i samme bygning som de selv boede i. Fabrikken lå meget belejligt tæt på vores skole og blev derfor vores 'fritidshjem'. Efter skole cyklede vi til fabrikken, hvor farfar ofte var at finde på kontoret eller i design-afdelingen. Farmor kunne man være sikker på at finde foran en symaskine sammen med alle de andre sy-damer. Hver dag kl. 9, 12 og 14 slukkede de maskinerne og gik til pause. Duften af stof og maskinolie på systuen blev erstattet af duften af kaffe ... og cigaretrøg i kantinen. Kantinen var - og er den dag i dag - omdrejningspunktet for hygge og sammenhold.

I slutningen af 1990'erne ændrede meget sig. Både på det ydre og indre plan. Vores farfar var død og hans svigerdatter, vores mor Lisbeth havde overtaget direktionen. Verden var i kraftig forandring. Al produktion i Vesten rykkede østpå og det påvirkede priserne. Pludselig kunne man ikke sælge et flag for det, det rent faktisk kostede at sy det i Danmark.

Da Lisbeth i 1980'erne havde rakt ud til vietnamesiske bådflygtninge, der var havnet i Danmark og ansat dem på fabrikken, var det naturligt for hende at undersøge mulighederne for at lave et samarbejde i Vietnam.

Det blev begyndelsen på et fantastisk og værdifuldt kapitel i Langkilde & Søns historie.

I Hanoi mødte Lisbeth Mdm. Loc, som havde en lille systue med 1 syerske. De to kvinder fra hver sin ende af verden fattede sympati for hinanden og sammen besluttede de at bygge en systue op, der skulle specialisere sig i gamle danske håndværkstradtioner.

Omhyggeligt håndværk

Omhyggeligt håndværk

Selvom systuen ligger langt væk, syes vores flag på nøjagtig samme måde, som da Oluf Langkilde under 2. verdenskrig besluttede, at han udover at reparere Flådens flag også ville sy helt nye flag.

De sidste detaljer

De sidste detaljer

Udover syningen af flaget, er selve fladugen også af stor vigtighed. Alle vores flag og vimpler.. duge og servietter er fremstillet af en specialvævet flagdug som er ekstra farveægte og med stor brudstyrke. Mange flag afsluttes stadig i hånden for at sikre, at alle detaljer er helt præcise.

Mdm. Loc

Mdm. Loc

Mdm. Loc har været med fra vi begyndte i Vietnam for 25 år siden. Mdm. Loc har indtil videre arbejdet ca 12 år med to generationer hver. Først 12 år med Lisbeth og nu på 14.år med Chantall og Nicole.

Kongeligt besøg i Vietnam

Kongeligt besøg i Vietnam

I 2009 havde vi den store ære at få besøg af Dronning Margrethe og Kronprinsesse Mary. De tilbragte en hel dag på fabrikken, hvor de var rundt og se alle faciliteterne. På billedet ses Mdm. Loc, Dronning Margrethe, Kronprinsesse Mary, Chantall og Nicole.

To generationer, to verdensdele

To generationer, to verdensdele

Nicole og Chantall har arbejdet med Mdm Loc og systuen siden 2009.

Nyt kapitel begynder

Nyt kapitel begynder

I slutningen af 1990'erne begyndte et helt nyt kapitel i vores historie. Lisbeth og Mdm. Loc mødte hinanden og begyndte det omhyggelige samarbejde med at skabe en systue, hvor de danske håndværkstraditioner blev holdt ved lige. I 2005 indviede de sammen den helt nye systue lidt udenfor Hanoi.

Lidt fra systuen i Hjørring

Lidt fra systuen i Hjørring

I næsten 12 år var Langkilde & Søn placeret i Hjørring. Fabrikken var en aktiv medspiller, da der i 1980'erne kom vietnamesiske bådflygtninge til byen. Mange fik job hos os og blev dermed medvirkende årsag til at Lisbeth sidst i 1990'erne søgte mod Vietnam for at bygge en systue op.

Bliv inspireret... Følg os på instagram

TEST1
TEST